تاریخ : سه شنبه 28 / 6 / 1391
نویسنده : ا ص

 

نان، فرآورده ای محصول تفکر باستانیان است که هنوز هم به عنوان غذای اصلی انسان ها شناخته می شود. نان در کشورهای مختلف اسامی گوناگونی دارد و مردم نقاط مختلف جهان با توجه به فرهنگ، سنت و رسم اجدادی شان نان های به خصوصی دارند. با آنها بیشتر آشنا شوید.

آلمان

آلمانی ها به این می بالند که متنوع ترین نان های دنیا را در کشورشان دارند. بیش از ۳۰۰ تا ۵۰۰ نوع نان اولیه و بیش از هزار نوع نان و خمیر کوچک در آلمان تولید می شود. تخمین زده شده که بیش از ۱۶ هزار نانوایی محلی در آلمان وجود دارد که بیش از هزار نوع نان مختلف عرضه می کنند. در واقع ژرمن ها یکی از بزرگ ترین مصرف کنندگان نان در سراسر دنیا محسوب می شوند.

جنوب آسیا (هند، پاکستان و خاور میانه)

«روتی» و «چپاتی» نان هایی هستند بدون خمیر مایه که با آرد کامل گندم پخته می شود. این نان بیشتر همراه با کاری سرو می شود. در یکی از مشتقات نان روتی به جای آرد سفید، آرد ذرت به کار می رود. در این مناطق نان معروف دیگری به نام «پیوری» هم وجود دارد که شامل یک لایه خمیر نازک است که آن را سرخ می کنند.

 اسکاندیناوی و شمال اروپا

از دوران قبل از میلاد مسیح چهار نوع نان در این مناطق وجود داشته، نان های غلات و چاودار نسبت به نان گندم و جو قدیمی ترند. بعد ها زمانی که سربازان اسکاندیناوی در روم مشغول خدمت بودند پخت نان را یاد گرفتند و این روش را با خود به خانه بردند. امروزه نان در این مناطق با استفاده از آرد یک نوع گندم سرخ پخته می شود. ضمن اینکه فرهنگ مصرف نان های متنوع از آلمان به این کشورها هم سرایت کرده است.

دانمارک


|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ : پنج شنبه 26 / 6 / 1391
نویسنده : ا ص

در چند جمله كوتاه میتوان گفت، سیاهچاله ناحیه ای از فضاست كه مقدار بسیار زیادی جرم در آن تمركز یافته و هیچ شیئی نمی تواند از میدان جاذبه آن خارج شود.از آنجا كه بهترین تیوری جاذبه در حال حاضر تیوری نسبیت عام انیشتن است،در مورد سیاهچاله و جزییاتش باید طبق این تیوری تحقیق و نتیجه گیری كنیم. ابتدا از مفهوم جاذبه و شرایط ساده تر آغاز می كنیم.
فرض كنید روی سطح یك سیاره ایستاده اید. یك سنگ را به سمت بالا پرتاب می كنید. با فرض اینكه آن را خیلی خیلی محكم پرتاب نكرده باشید برای مدتی به سمت بالا حركت می كند و نهایتا شتاب جاذبه باعث می شود به پایین سقوط كند. اما اگر سنگ را به اندازه ی لازم محكم پرتاب كرده باشید می توانید آن را به كل از جاذبه سیاره خارج كنید و سنگ بالا رفتن را تا ابد ادامه خواهد داد. سرعتی كه لازم است تا یك شیی را از حاذبه سیاره خارج كند سرعت فرار یا سرعت گریز نام دارد. همانطور كه انتظار می رود سرعت فرار به جرم سیاره بستگی دارد. اگر سیاره ای جرم زیادی داشته باشد كشش جاذبه آن زیاد خواهد بود و نتیجتا سرعت فرار آن بیشتر خواهد شد. سیاره سبكتر سرعت فرار كمتری خواهد داشت. همچنین سرعت فرار به فاصله از مركز سیاره نیز بستگی دارد. هر چه به مركز سیاره نزدیك تر شویم سرعت فرار نیز بیشتر می شود.
سرعت فرار زمین Km/s 11.2 یا m/h 25000 است. در حالی كه سرعت فرار در ماه فقط Km/s 2.4 یا m/h 5300 است.
حال یك جرم بسیار زیاد را كه در یك ناحیه با شعاع بسیار كوچك تمركز یافته تصور كنید. سرعت فرار چنین ناحیه ای از سرعت نور بیشتر خواهد بود و چون هیچ شییی نمی تواند سریعتر از نور سیر كند پس هیچ شییی نمی تواند از میدان جاذبه چنین ناحیه ای خارج شود ، حتی یك دسته پرتو نور.
ایده تفكر در مورد جرمی چنان چگال كه حتی نور نیز نتواند از آن خارج شود متعلق به لاپلاس در قرن هجدهم است. تقریبا بلافاصله پس از بیان نظریه نسبیت عام توسط انیشتین ، كارل شوارتز شیلد یك راه حل ریاضی برای معادلات تیوری این اجرام كشف كرد و سال ها بعد اشخاصی چون اپنیمر و ولكف واشنایدر در دهه 1930 به طور جدی درباره امكان وجود چنین نواحی در عالم به تحقیق پرداختند. این پژوهشگران نشان دادند، هنگامی كه محتویات سوخت یك ستاره پرجرم به پایان می رسد، نمی تواند در مقابل جاذبه درونی خود مقاومت كند و به صورت یك سیاهچاله در خود فرو می ریزد.
در نسبیت عام جاذبه از عوامل انحراف فضای 4 بعدی است. اشیاء بسیار پرجرم باعث انحرافات محورهای زمان و فضا می شوند در حدی كه قوانین هندسی اعتبار خود را از دست می دهند و به كار نمی آیند. این انحراف در اطراف یك سیاهچاله بسیار چشمگیر است و باعث می شود كه سیاهچاله ها خصوصیات عجیبی داشته باشند. هر سیاهچاله چیزی به نام افق حادثه ( event horizon ) دارد، كه سطحی كروی است و مرز سیاهچاله را مشخص می كند. شما می توانید وارد این افق شوید اما نمی توانید از آن رهایی یابید. در حقیقت وقتی وارد افق شدید محكوم به نزدیك و نزدیك تر شدن به مركز سیاهچاله هستید.
درباره افق می توان این تصور را داشت كه افق جایی است كه در آن سرعت گریز برابر با سرعت نور است. در خارج از افق سرعت گریز كمتر از سرعت نور است. بنا بر این در صورتی كه راكت های شما به اندازه كافی انرژی داشته باشند می توانید از افق دور شوید اما وقتی وارد افق شدید راهی برای خروج ندارید. افق خصوصیات هندسی عجیبی دارد، برای یك ناظر كه فاصله زیادی از سیاهچاله دارد، افق جای خوبی به نظر می رسد كه كروی و ساكن است. اما در صورتیكه به سیاهچاله نزدیك شوید متوجه خواهید شد افق با سرعت بسیار زیاد و یا در حقیقت با سرعت نور به سمت بیرون در حركت است. چون افق با سرعت نور به سمت بیرون گسترش می یابد، پس برای خروج از افق باید سرعتی بیش از سرعت نور داشته باشیم. و چون می دانیم كه نمی توانیم با سرعتی بیش از سرعت نور سیر كنیم پس هیچ گاه نخواهیم توانست از سیاهچاله فرار كنیم.
اگر این مطالب بسیار عجیب به نظر می رسند، نگران نباشید، واقعا عجیب هستند. افق از جهتی ثابت و از جهتی نا پایستار است. این مطلب تا حدی شبیه به داستان آلیس در سرزمین عجایب است. او باید تا جایی كه می توانست سریع حركت می كرد تا می توانست در یك جا بماند.


|
امتیاز مطلب : 7
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ : شنبه 21 / 6 / 1391
نویسنده : ا ص


|
امتیاز مطلب : 8
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ : چهار شنبه 19 / 6 / 1391
نویسنده : ا ص

نیش این زنبور ترسناک 6 میلی متر طول دارد و دارای مواد شیمیایی است که می تواند گوشت انسان را در خود حل کرده و متلاشی کند. این حشره سالانه موجب مرگ 40 نفر در ژاپن می شود که بر اثر حساسیت به نیش آن جان خود را از دست می دهند.


|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ : یک شنبه 17 / 6 / 1391
نویسنده : ا ص

به تازگی دستگاه کوچکی برای نصب بر روی گوشی آی‌فون ارایه شده که شامل سه لنز است و امکان عکسبرداری را به شکل حرفه ای برای کاربران فراهم می کند.

لنز ارایه شده برای گوشی آی‌فون Olloclip نام دارد و شامل سه نوع لنز است.
لنز Olloclip که به سرعت و سهولت بر روی گوشی نصب می شود، امکانات فوق العاده ای را در اختیار کاربران قرار می دهد که از آن جمله می توان به لنز ماکرو، واید و چشم ماهی می توان اشاره کرد.

لنز واید در این دستگاه فاصله کانونی را از قطر سطح حساس عکاسی (نگاتیو یا سنسور) کوتاه تر می کند. این لنز زاویهٔ دید بازی را در اختیار عکاس قرار می‌دهد و از پرمصرف ترین لنزها نزد عکاسان به شمار می رود و برای عکاسی منظره و عکاسی معماری استفاده می‌شود. این لنز در مکان‌هایی که امکان عقب رفتن عکاس برای قرار گرفتن تمام سوژه مورد نظر در کادر نباشد کاربرد مناسبی دارد و با استفاده از آن می‌توان فضای بیشتری را در عکس جای داد.

لنز ماکرو این دستگاه هم علاوه بر داشتن همهٔ مشخصات لنزهای معمولی، امکان زوم کردن در فاصله‌های کم و قابلیت بزرگنمایی اشیا را دارد. این لنز بزرگنمایی برابر با اندازه واقعی سوژه در فاصلهٔ خاصی ایجاد می‌کنند. از این لنز جهت عکسبرداری از اشیای کوچکی که قصد بزرگنمایی آنها باشد و یا موجوداتی همچون حشرات که امکان نزدیک شدن به آنها نیست، استفاده می‌شود.

لنز چشم ماهی ارایه شده در این دستگاه، حداکثر زاویه دید را به بیننده می‌دهد. فاصله کانونی این لنز بین ۶ تا ۱۶ میلیمتر است. دلیل نام گذاری این لنز، شباهت آنها به چشم ماهی و محدب بودن عدسی بیرونی آن است. هرچه محدب بودن این عدسی بیشتر باشد زاویه دید، بازتر و انحنای خطوط بیشتر خواهد بود. عکس حاصل از این لنزها به شکل دایره وار است و از این لنز برای ایجاد جلوه‌های ویژه تصویری استفاده می شود.


|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ : یک شنبه 17 / 6 / 1391
نویسنده : ا ص

تا کنون از خود پرسیده اید ابداع کننده اینترنت چه کسی است؟ شاید به دانشمندان و شرکت های تجاری مهمی فکر کرده باشید اما اکنون دو دانشمند دانشگاه استنفورد مدعی اند ابداع کننده اینترنت یک شش پا، شاخکدار ، کوچک و بسیار سخت کوش است .

دبورا گوردون استاد زیست شناسی و بالاجی پراباکار استاد علوم رایانه می گویند مورچه های قرمز خرمن چین از همان پروتکل کنترل انتقال (TCP) در انتقال غذا بهره مندند که کاربران اینترنت برای مدیریت انتقال داده استفاده می کنند. محققان این ارتباط مورچه ای را “Anternet ”خوانده اند.

تصویر رایج از یک کلونی مورچه ای نوعی دیکتاتوری شدید است که هر آن مورچه به یک عمر انظباط و سختگیری محکوم می شود، این استعاره زیبایی است اما واقعیت چیز دیگری است. درحقیقت در یک کلونی مورچه ای هیچ کس مسئول چیزی نیست. درست است که یک ملکه وجود دارد اما او هیچ کاری به جز تخم گذاری انجام نمی دهد.

در مورد بقیه مورچه ها باید گفت هیچ کس تصمیم گیری نمی کند، هیچ کس به دیگری نمی گوید چه بکند و هیچ ناظری در کار نیست. این امر سئوال برانگیز است، چگونه همه می دانند چه کار باید انجام دهند.

پاسخ این است که مانند رایانه ها مورچه ها از الگوریتم استفاده می کنند آنها یک مجموعه ساده از قوانین را دنبال می کنند که به هر مورچه می گوید :"اگر چنین اتفاقی روی داد این کار را انجام بده."

به عنوان مثال هر روز صبح مورچه های خرمن چین برای جستجوی غذا به بیرون از لانه می روند. اگر هیچ یک و یا تعداد اندکی از مورچه های گشت زن به لانه بازگشتند مورچه های علوفه بر که غذاها را جمع آوری می کنند در کلونی باقی می مانند.

با این حال اگر تعداد زیادی از مورچه های گشت زن بازگشتند مورچه های علوفه بر کلونی را ترک کرده و رد و اثر شیمیایی بازمانده از مورچه های گشت زن را برای رسیدن به غذا دنبال می کنند.

وسوسه انگیز است که بگوییم مورچه های علوفه بر "می دانند" غذا وجود دارد اما این امر درست نیست. مورچه های علوفه بر هیچ چیز نمی دانند. آنها به سادگی و کورکورانه از دستورالعملی که به آنها می گوید چگونه به آنچه که با آن رو به رو می شوند واکنش نشان دهند، اطاعت می کنند.

محققان چندین دهه است که می دانند مورچه ها از الگوریتم استفاده می کنند. از این الگوریتم ها در علوم رایانه به عنوان مدلی برای بهینه سازی عملیات استفاده می شود.

گوردون که 20 سال است مورچه ها را مطالعه می کند زمانی را که مورچه های خرمن چین مورچه های علوفه بر را بیرون می فرستند بررسی کرد . وی به یک الگوی رفتاری خاص برخورد و توانست با همکاری پراباکار از این راز پرده بردارد.

پراباکار گفت: این ارتباط درست مانند این است که پروتکل های اینترنتی کشف می کنند چه میزان پهن باند برای انتقال یک فایل در دسترس است.

این الگوریتمی که مورچه ها استفاده می کنند برای کشف اینکه چه میزان غذا در دسترس است درست مانند الگوریتمی است که برای پروتکل کنترل انتقال داده استفاده می شود.

الگوریتم پروتکل انتقال داده کنترل کننده چگونگی رفتار اینترنت با داده ها است.

یک رایانه فایل را به مجموعه از بسته ها تقسیم می کند. اینها به رایانه دیگر ارسال می شوند که یک پیام تایید برای هر بسته دریافت شده ، بازگردانده می شود. اگر این پیام های تایید بسیار کند برسند سرعت رایانه انتقال دهنده کاهش می یابد. اما اگر این پیام ها سریع برسد سرعت نیز بالا می رود.

مورچه های خرمن چین نیز به همین شیوه عمل می کنند. یک مورچه گشت زن به کلونی باز نمی گردد تا زمانی که غذا بیابد. اگر تعداد زیادی از این مورچه ها غذا بیابند با سرعت بیشتر باز می گردند و مورچه های علوفه بر بیشتری برای حمل غذا به بیرون از کلونی می روند.

با این حال اگر تعداد کمی از این مورچه ها بازگردند مورچه های کمتری نیز کلونی را ترک می کنند.


|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ : پنج شنبه 9 / 6 / 1391
نویسنده : ا ص

اپل درحال تولید نسخه 13.3 اینچی مک بوک پرو است که این به معنای تسهیل حمل و نقل و قیمت پایین تر این رایانه های قابل حمل در مقایسه با نسخه های کنونی 15 اینچی آن است.

تولید صفحه نمایش 13.3 اینچی مک بوک پرو که قسمت اعظم رایانه های قابل حمل اپل را دربرمی گیرد، آغاز شده است.

مک‌بوک پرو (به انگلیسی: MacBook Pro) رده‌ای از رایانه‌های مکینتاش قابل حمل از شرکت اپل است که برای بازار کاربران حرفه‌ای طراحی شده و در بالاترین رده از خانواده مک‌بوک قرار دارد.

تولید این صفحه نمایش با تراکم پیکسل 2560 در 1600 آغاز شده و در نهایت صفحه نمایش آن از 15 اینچ به 13.3 اینچ کاهش می یابد.
براساس اظهارات ریچارد شیم از تحلیل گران DisplaySearch، شرکتهای سامسونگ، ال جی و شارپ نیز درحال ساخت صفحات نمایش جدید هستند.

شیم اظهار داشت که انتظار می رود حجم تولید این محصول در مقایسه با صفحه نمایش رتینای 15.4 مک بوک پرو به طور قابل توجهی بیشتر باشد.

درحالیکه تولید مک بوک پرو 15.4 اینجی تنها چند صد هزار دستگاه است انتظار می رود که تولید صفحه نمایش جدید به یک تا دو میلیون دستگاه برسد.

این درحالی است که براساس اظهارات شیم ، این حجم به نرخ سوددهی این محصول بستگی دارد و تولید کننده باید بررسی کند که چه مقدار از سود آن باز می گردد اگر سود مناسب باشد در آن صورت تولید آن افزایش می یابد.

یکی از ویژگهای صفحه نمایش رتینای شرکت اپل این است که تعداد قابل توجهی از پیکسلها را در یک فضای کوچک جای داده است. درحال حاضر صفحه نمایش رتینای مک بوک پرو دارای تراکم پیکسل 2880 در 1800 است که این میزان بسیار بیشتر از چیزی است که سازندگان لپ تاپها می توانند در صفحه نمایش ارائه کنند.

احتمالا یکی از جذاب ترین بخش مک بوک پروها با صفحه نمایش رتینای 13.3 اینچی قیمت آن خواهد بود که گفته می شود این مبلغ کمتر از 2.199 دلار خواهد بود؛ چرا که این قیمت، مبلغ پایه مدل 15.4 اینچی است.

از آنجا که تولید این محصول آغاز شده است، این احتمال وجود دارد که مک بوک پرو 13.3 اینچی پاییز امسال وارد بازار شود.

مک بوک پرو (MacBook Pro) برای اولین بار در ژانویه 2006 توسط استیو جابز مدیر عامل شرکت اپل معرفی شد و بلافاصله پیش خرید آن برای تحویل در اواسط ماه فوریه در سایت اپل آغاز شد. این رایانه ها جانشینی برای مدل‌های سری پاوربوک G4 محسوب می ‌شود، همچنین اولین لپ ‌تاپ مکینتاش است که توسط پردازنده های دو هسته ای شرکت اینتل پشتیبانی شده است.

نسل دوم این رایانه‌های قابل‌حمل در اکتبر 2008 معرفی شد و پس از آن در سال‌های 2009 تا 2012 تکامل یافت و حتی در اواسط سال 2010 حضور پردازنده‌های چهارهسته‌ای اینتل یعنی از سری core i7 نیز در مک ‌بوک پرو به آن قدرت داد.

نسل سوم مک ‌بوک در ژوئن 2012 طی کنفرانس جهانی توسعه‌دهندگان اپل معرفی شد و از جمله ویژگی‌های جدید آن برخورداری از صفحه نمایش رتینا با وضوح بالای 2880 در 1800 است.


|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ : چهار شنبه 3 / 6 / 1391
نویسنده : ا ص

شرکت‌های تکنولوژی معمولا به‌عنوان شرکت‌هایی که روند رشد سریعی دارند در فضای صنعتی و تجاری شناخته می‌شوند. در حقیقت این شرکت‌ها به خاطر ذات فعالیتشان که به روز و همراه با تغییرات جهان است، معمولا روند رو به رشدی را طی می‌کنند. حتی در شرایط بحران‌های مختلف اقتصادی هم شرکت‌های تکنولوژی خیلی زودتر از شرکت‌های فعال در صنایع دیگر روند بهبود را از سر گرفته و دوباره به روزهای سودآوری بازگشتند.
در این میان شرکت‌های بزرگ تکنولوژی که در سیلیکون ولی یا همان دره تکنولوژی جمع شده‌اند معمولا نبض فناوری روز دنیا را در دستشان دارند و به این دلیل کارشناسان معتقدند که رشد یا رکود این شرکت‌ها می‌تواند نشان‌دهنده رشد یا رکود کل صنعت تکنولوژی جهان باشد.

این شرکت‌ها که بخش قابل توجهی از رشد صنعتی و اقتصادی ایالات متحده آمریکا را در اختیار دارند، تاثیر قابل توجهی بر کار شرکت‌های تکنولوژی در کشورهای دیگر جهان هم دارند. با این اوصاف است که موسسات تحقیقاتی معمولا روند رشد شرکت‌های بزرگ را دنبال می‌کنند.
در همین راستا موسسه تحقیقاتی Statista به بررسی و مقایسه میزان رشد سالانه درآمد شرکت‌های منتخب فعال در این زمینه در نیمه اول سال 2012 پرداخته و نتایجی را منتشر کرده است که می‌تواند جالب توجه باشد.

در میان شرکت‌های بزرگ تکنولوژی که اغلبشان رشد سالانه مثبتی را در نیمه اول امسال تجربه کرده‌اند، شرکت LinkedIn که در واقع یک شبکه اجتماعی برای کاربران حرفه‌ای در مشاغل مختلف است رشد سالانه 94 درصدی را در شش ماه اول امسال برای خودش به ثبت رسانده است. این روند رشد LinkedIn را حتی بالاتر از شرکت اپل که ارزشمندترین شرکت در سرتاسر جهان است، قرار داده است. بعد از LinkedIn شرکت اپل با رشد سالانه 39 درصدی و اختلاف قابل توجهی در جایگاه دوم قرار دارد.

رتبه سوم اما با اختلاف تنها یک درصدی به بزرگ‌ترین و محبوب‌ترین شبکه اجتماعی جهانی یعنی فیس‌بوک تعلق دارد. در این میان غول نرم‌افزاری جهان یعنی مایکروسافت توانسته در نیمه اول سال 2012 رشد سالانه 5 درصدی را برای خودش به ثبت برساند و به این ترتیب رتبه دهم این فهرست را به خودش اختصاص بدهد.


|
امتیاز مطلب : 11
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3

آخرین مطالب

/
به وبلاگ من خوش آمدید